رامش نوین آزما
0 محصولات نمایش سبد خرید

سبد خرید شما خالی است.

سدیم تری پلی فسفات / sodium tripolyphosphate چیست و چه کاربرد هایی دارد

تری پلی فسفات سدیم (E451i، STPP) در مواد غذایی :

تری پلی فسفات سدیم چیست

شرکت رامش نوین ازما فعال در زمینه تامین مواد شیمیایی صنعتی و آزمایشگاهی، تامین قطعات کارخانجات صنعتی  فعال در حوزه نفت گاز پتروشیمی آماده ارائه خدمات در حوزه فروش پلی فسفات سدیم با کیفیت عالی، قیمت مناسب و در مقادیر دلخواه به مشتریان می باشد. اطلاعات محصول به شرح زیر است و جهت آگاهی از قیمت و خرید پلی فسفات سدیم می توانید با شماره های درج شده در سایت تماس حاصل فرمایید

موارد استفاده، ایمنی و عوارض جانبی

تری پلی فسفات سدیم (STPP)، نمک سدیم پنتا آنیون پلی فسفات، همچنین به عنوان تری پلی فسفات پنتا سدیم یا تری فسفات سدیم (متفاوت با تری سدیم فسفات) شناخته می شود، یک ماده مصنوعی است که عمدتا برای حفظ رطوبت در ماهی استفاده می شود. شماره افزودنی غذایی اروپایی برای آن E451(i) است.

تری پلی فسفات سدیم چگونه ساخته می شود؟

پلی فسفات از تعدادی واحد فسفات ساده که به هم متصل شده اند تشکیل می شود و تری پلی فسفات سدیم شامل سه واحد از این قبیل است. فرآیندهای تولید مختصر به شرح زیر است

(۱): STPP به طور تجاری با خنثی سازی اسید فسفریک با هیدروکسید سدیم برای تشکیل مخلوط فسفات مونوسدیم و فسفات دی سدیم تولید می شود.

سپس مخلوط را در دمای ۵۰۰-۵۵۰ درجه سانتیگراد گرم کنید. در اینجا معادله واکنش است:

NaH2PO4 + 2Na2HPO4 → Na5P3O10 + 2H2O STPP

ارزش غذایی این ماده  به دو شکل وجود دارد و از فرمول شیمیایی مربوطه پیروی می کند:

STPP بدون آب: Na5O10P3 STPP

هگزا هیدرات: Na5O10P3 · ۶H2O

مشخصات

نامهای دیگر
  • پنتا سدیم تری پلی فسفات
  • تری فسفات سدیم
شماره CAS ۷۷۵۸-۲۹-۴
ظاهر پودر سفید یا پودر گرانول
انحلال پذیری محلول در آب، نامحلول در اتانول
PH ۹٫۱ تا ۱۰٫۲ (۱٪ محلول)

 

کاربردهای STPP چیست؟

با قابلیت نگهداری آب، کاربردهای اولیه تری پلی فسفات سدیم درجه غذایی بهبود کیفیت غذا در فرآوری مواد غذایی، به ویژه در محصولات گوشت و ماهی است. همچنین در غذای حیوانات خانگی (مانند غذای گربه و سگ) به منظور اتصال آب و تازه نگه داشتن غذای حیوانات استفاده می شود.

 

همچنین ممکن است به عنوان یک اصلاح کننده نشاسته غذایی استفاده شود.

 

STPP با عملکرد کیلیت یون های فلزی، تعلیق، پخش کردن، امولسیون کردن، بافر pH و غیره، به طور گسترده ای در تولید مواد شوینده لباسشویی و شوینده های ظرفشویی، نرم کننده آب صنعتی، پاک کننده صنعتی، پاک کننده چربی، پیش از چرم استفاده می شود.

عامل برنزه کننده، عامل کمکی رنگرزی و غیره. بیایید کاربردهای دقیق آن را در ماهی و گوشت ببینیم.

 

تری پلی فسفات سدیم به عوان نگهدارنده شیلات

 

STPP یک ماده معمولی است که قبل از انجماد به ماهی (به عنوان مثال ماهی آزاد) اضافه می شود و هدف اصلی آن کاهش مقدار آب ذوب (یا حفظ آب) و سفت تر و نرم تر به نظر رسیدن غذاهای دریایی است. همچنین ممکن است آن را در سایر غذاهای دریایی منجمد مانند گوش ماهی، میگو و خرچنگ نیز پیدا کنید.

 

طعم، بو، بافت و آبدار بودن از خواص مهم غذاهای دریایی است، اما بیشتر غذاهای دریایی به راحتی توسط کریستال های یخ و دناتوره شدن پروتئین در طول ذخیره سازی در انجماد آسیب می بینند.

 

این پروتئین موجود در گوشت ماهی است که عملکرد احتباس آب را تعیین می کند. پلی فسفات یک عامل نگهدارنده آب به طور گسترده برای غذاهای دریایی برای جلوگیری از دناتوره شدن پروتئین در طول انجماد است.

 

در تولید فیله ماهی منجمد، فیله ماهی را قبل از انجماد در محلول تری پلی فسفات سدیم با غلظت معینی خیس می کنند.

 

سطح عملکرد حفظ آب ارتباط نزدیکی با کیفیت محصولات ماهی مانند بافت، نرمی، برش پذیری، کشش و طعم دارد. اگر تری پلی فسفات سدیم نباشد، بیشتر غذاهای دریایی در هنگام ذوب شدن، مستعد کاهش وزن (آب) هستند و ظاهر تیره تری ایجاد می کنند و همچنین بدن را شکننده می کنند.

تری پلی فسفات سدیم به عوان نگهدارنده مواد پروتئینی و گوشت

 

فسفات به طور گسترده در فرآوری گوشت استفاده می شود و اهداف اصلی آن به شرح زیر است:

 

  • احتباس آب، پایداری امولسیون، آبدار بودن و لطافت
  • به تعویق انداختن سرعت فساد اکسیداتیو
  • بهبود رنگ و حفظ طعم

 

فسفات هایی که معمولا در تولید گوشت استفاده می شوند عبارتند از پلی فسفات سدیم، سدیم پیروفسفات و هگزامتافسفات سدیم.

پلی فسفات ها معمولاً از مواد افزودنی در فرآوری گوشت استفاده می شوند. افزودن STPP به گوشت بافت و رنگ را بهبود می بخشد، از دست دادن پخت را کاهش می دهد و عملکرد محصول را افزایش می دهد. چنین مکانیزمی از طریق افزایش pH، تقویت قدرت یونی و کیل کردن یون‌های فلزی باور می‌شود.

 

STPP با آمینو اسیدها یا گروه های هیدروکسیل موجود در پروتئین ها تعامل می کند، بنابراین احتباس آب و استحکام ژل گوشت را بهبود می بخشد.

 

در همین حال، ترکیب آن با کلرید سدیم می تواند محتوای سدیم در گوشت را در مقایسه با استفاده از کلرید سدیم کاهش دهد. NaCl حاوی ۳۹٫۳ درصد سدیم است، در حالی که در تری پلی فسفات سدیم (بی آب) محتوای سدیم تنها ۳۱٫۳ درصد است.

آیا تری پلی فسفات سدیم برای خوردن بی خطر است؟

بله، STPP درجه مواد غذایی یک ماده تشکیل دهنده چند منظوره است که به طور کلی به عنوان ایمن (GRAS) شناخته می شود که در مواد غذایی مطابق با عملکرد خوب تولید توسط سازمان غذا و داروی ایالات متحده استفاده شود (۲).

0
دیدگاه‌های نوشته

*
*

جواب سوال‌هاتون رو می‌تونید در زیر پیدا کنید. در غیر اینصورت از ما بپرسید، ما همیشه به سوالاتتون جواب می‌دهیم.
شرایط کسب امتیاز از طریق ثبت نظر چیست؟
شما می توانید پس از دریافت سفارش، نظر خود را در رابطه با محصول خریداری شده در ایران کالا بنویسید. پس از تایید نظر شما توسط کارشناسان ایران کالا، امتیاز برای شما ثبت می‌شود.تا قبل از تایید نظر امتیاز شما در قسمت تاریخچه بخش امتیازات در صف نمایش داده میشود.
چرا بایستی در حساب کاربری شماره کارت ثبت کنم؟
در صورتی که از خرید خود منصرف شوید ایران کالا در کمترین زمان ممکن مبلغ را به شماره کارت شما برگشت می دهد. مهم است که شماره کارت به نام مالک حساب کاربری ثبت داشته باشید
چرا بایستی در حساب کاربری آدرس ایمیل ثبت کنم؟
کلیه مکاتبات ایران کالا با آدرس ایمیل شما انجام می شود.